YLJ


Hakusana:  
Kohde:
Toimiala:
Alue:
Tietosuoja PDF Tulosta Sähköposti

Viite: EU asetus: "General Data Protection Regulation" (GDPR)

1. Rekisterinpitäjä

Suomen Yritys- ja Luottotietojärjestelmä YLJ Oy

Osoite: PL 72, 00701 Helsinki

Y-tunnus: 2378742-4, sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

2. Rekisterin nimi

Yritys- ja luottotietojärjestelmä YLJ

3. Yritysten tietojen käsittely yritysrekisterissä

Yritysrekisterin tietojen  käyttötarkoitus on Suomen Yritys- ja Luottotietojärjestelmä YLJ Oy:n tuottamien yrityshakupalvelujen ("YLJ") tuottaminen. Yritysasiakkaiden rekisteritietoja käytetään myös suunnitteluun, analysointiin, tilastointiin, palvelujen kehittämiseen, seurantaan ja väärinkäytösten valvontaan.

Yritysrekisteriin liittyviä julkisia tietoja ovat mm. yrityksen yhteystiedot, y-tunnus, toimiala, finanssi- ja luottotiedot ja yritykseen liittyvät yleiset lisätiedot. Yritysasiakkailta on nähtävillä julkisesti yrityksen yhteyshenkilöön liittyviä henkilökohtaisia tietoja, kuten yhteyshenkilön nimi, sähköposti ja puhelin. Tässä tapauksessa tietojen käsittelyn oikeusperusteena on meidän välinen sopimus ("SOPIMUSEHDOT: YRITYSASIAKKAAT") ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Yrityksen yhteyshenkilön tietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Yritysasiakkailla on mahdollisuus piilottaa julkinen näkyvyys näistä yhteyshenkilön tiedoista. Tämän lisäksi ylläpidämme yritysasiakkaista tilaukseen, laskutukseen, maksuihin ja myyntiin liittyviä tietoja.

4. Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja saadaan sopimussuhteessa YLJ palveluun liittyneiltä rekisteröidyiltä yritysasiakkailta, kaupparekisteristä, patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteisestä yritystietojärjestelmästä ja muista kolmansien osapuolten ylläpitämistä rekistereistä.

5. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

6. Rekisterin suojauksen periaatteet

Yritysrekisterin sisältö on tallennettu sähköisesti varmennetuille palvelimille, jotka sijaitsevat korkean turvatason palvelintilassa Saksassa. Pääsy rekisteriin on vain Suomen Yritys- ja Luottotietojärjestelmä YLJ Oy:n auktorisoimilla henkilöillä.

7. Tarkastusoikeus ja tarkastusoikeuden toteuttaminen

Rekisteriin liittyvillä yrityksillä on oikeus tarkastaa yrityksen tiedot. Tämä tarkoittaa myös yrityksen yhteyshenkilön ilmoittamia henkilökohtaisia tietoja. Tarkastuspyynnön voi tehdä vain yrityksen yhteyshenkilö, ja se tulee tehdä kirjallisesti omakätisesti allekirjoitetulla kirjeellä. Yritysasiakas voi myös itse tarkistaa yrityksen tietoja erityisen tunnuksen ja salasanan avulla, mitkä toimitetaan asiakkaalle tilausvahvistuksen yhteydessä. Tarkastuspyynnöt voidaan lähettää allaolevaan osoitteeseen:

Suomen Yritys- ja Luottotietojärjestelmä YLJ Oy

PL 72, 00701 Helsinki

8. Tietojen korjaus

Rekisteriin kuuluvien yritysten yhteyshenkilöillä on oikeus vaatia rekisterissä olevien tietojen korjausta. Pyyntö on tehtävä kirjallisesti omakätisesti allekirjoitetulla kirjeellä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse. Yritysasiakas voi myös itse päivittää ja korjata yrityksen tietoja, mukaanlukien yrityksen yhteyshenkilön tietoja, erityisen tunnuksen ja  salasanan avulla, mitkä toimitetaan asiakkaalle tilausvahvistuksen yhteydessä. Kirjalliset korjauspyynnöt voidaan lähettää osoitteeseen:

Suomen Yritys- ja Luottotietojärjestelmä YLJ Oy

PL 72, 00701 Helsinki

sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

9. Muut asiakkaan oikeudet

- Asiakkaalla on oikeus kieltää yritykseen liittyvien tietojen käsittelyn ja ylläpidon suoramainontaa, etämyyntiä tai muuta markkina- ja mielipidetutkimuksia varten.

- Asiakkaalla on "oikeus tulla unohdetuksi" vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa tietojen (esim. sopimukseen perustuvien tilaustietojen) käsittelyä ja ylläpitoa.

- Asiakkaalla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Viimeksi päivitetty 22.05.2018 12:25